Новорічні свята в Іспанії

  • Time to read less than 1 minute
Іспанія

??Новорічні свята в Іспанії - абсолютно особлива пора. Іспанці широко відзначають Різдво та Новий рік, але вінець зимових свят - це, без сумніву, день Волхвів, або Трьох Королів.

Саме вони в Іспанії відповідають за виконання традиційних завдань Діда Мороза, а саме за отримання листів і роздачу подарунків. ✨5 та 6 січня Барселону огортає казкова феєрія.

Свято Королів у Барселоні починається 5 січня о 16.30, коли корабель Мельхіора, Каспара і Бальтазара причалює в Старому порту, де мер пригощає гостей хлібом і сіллю (знайомо, чи не так?) І вручає їм чарівний ключ, щоб в цю ніч вони могли увійти в кожен будинок у Барселоні та залишити подарунки тим, хто добре себе вів у минулому році. Починаючи з цього моменту, всі бажаючі можуть спробувати передати чарівникам лист. Шанси великі, адже під час свята в Барселоні волхвів супроводжують цілих 40 листонош! ??А вже о 18.30 від парку Сьютаделла свято-кавалькада Царів-Волхвів перетворюється в хід по місту. На цілих три години музиканти, танцюристи, акробати, фантастичні істоти і казкові персонажі заповнюють вулиці Барселони. У місті панує свято! ?‍♀️

За традицією в день Волхвів в Іспанії пажі та феї роздають глядачам спеціально заготовлені солодощі. Тільки у 2017 році учасники кавалькади в каталонській столиці роздали глядачам 5,6 тонн цукерок. Завершується свято Королів у Барселоні о 21.30 біля співаючих фонтанів на горі Монжуїк.